壹蒸鍋

Sauna Hot Pot
2021-09-13 2425 瀏覽
約朋友通常都係去旺角,但到到都多人,最尾喺兆萬到揀左呢間試。打邊爐每人$199,唔算貴,另外每人加$40要龍蝦帶子鮑魚海鮮盤食蒸海鮮😝。蒸品有白鱔、黃立倉、蜆、大腸、包類、水蛋、章魚燒等等供選擇,包羅萬有🤤。另外火鍋配料都好大路,有丸、豬牛羊肉田雞、墨魚滑、多種蔬菜🖖🏻。叫太多就唔每樣介紹,揀幾樣分享下😝。🔅龍蝦帶子鮑魚海鮮盤一黎到已經見到樣樣海鮮都好大份,有鮑魚、扇貝、蠔、魚等,樣樣都好肥美🤤。中間仲擺左粉絲,吸晒啲海鮮味撈埋蒜蓉勁正! 🔅辣酒蒸花螺辣味唔算勁,唔太食得辣都ok,但食得辣既朋友就覺得唔多夠味🙈。🔅卡邦尼蒸青口呢個反而唔錯,卡邦尼汁同青口幾夾,青口都有夠大粒。🔅小籠包一般,唔夠爆汁,皮唔算太薄🙈。🔅肉類碟碟都唔同樣,有啲幾細塊。牛都ok,但豚肉偏肥☹️。不過有羊肉,港式邊爐比較少見👍🏻 。🔅甜品甜品種類都幾多,特別啲既有榴槤雪條,紫米露雪條。CoCoBerry雪糕就一般,焦糖餅無咩焦糖味,朱古力味又好淡味🤣。韓國隻脆皮朱古力雪糕反而唔錯,外層朱古力味都濃,入面係雲尼拿雪糕,就平衡番無咁膩🤤。💬連加一後每人大約$263,食到咁多海鮮仲打埋邊爐真係抵食,雖然未必樣樣好食😂,但

🔅龍蝦帶子鮑魚海鮮盤

🔅辣酒蒸花螺

🔅卡邦尼蒸青口
呢個反而唔錯,卡邦尼汁同青口幾夾,青口都有夠大粒。

🔅小籠包
一般,唔夠爆汁,皮唔算太薄🙈。
🔅肉類
🔅甜品

💬連加一後每人大約$263,食到咁多海鮮仲打埋邊爐真係抵食,雖然未必樣樣好食😂,但整體而言都唔錯,勝在海鮮夠正,同埋選擇夠多😎。