2015-06-16
今日經過先逹買野, 有D肚餓,見通菜街開左間叫小雲川既食店, 於是以試新野既心態入去, 入面陳設雖不大但整齊,除左枱面係青色, 其它全部以藍白為主, 都係一個以食店黎講幾特別既配塔, 感覺清新似係想吸引年青一輩. 食店比較專門, 主要係食米線同肉燥飯, 由於十分肚餓, 我首先叫左一杯豆漿同咪一個前菜醃蘿白青瓜. 豆漿少甜, 有豆味OK, 醃蘿白青瓜凍食之餘酸甜之餘帶有一點微辣,而且我幾喜歡佢切成片狀更易入口, 吾錯之後, 我點左一個少食, 有炸雲吞同虎皮尖椒, 前者戶得好香脆, 脆既部分真係好似外國嗰D粟米片薯片嗰種口感,再點甜酸醬好味, 後者椒皮好薄, 肉比較多同有質感, 所以口感幾好, 我好鍾意.最後, 我點左一個肉燥飯, 一個有笑面既碗上面裝住大大碗飯,白飯夠熱, 上面配以酸菜, 肉燥同葱花, 三樣普通既野同飯合埋一齊係十分MATCH , 有化學作用, 聽番職員講, 所以醃野類, 例如青瓜蘿白, 肉燥, 酸菜等, 都係自已醃既, 幾有心機. 另外,肉燥飯亦會落少少青以蘿白調味.飯上面既餸有魚肉春卷, 皮薄夠脆, 炸雞翼, 都算有墨魚味既墨魚丸.總括黎講, 食物味道中上, 職員NI
總括黎講, 食物味道中上, 職員NICE, 地方雖細但舒適, 有時間會再去.!