2015-11-23 964 瀏覽
旺角一向係樓上cafe 既集中營,但一般樓上cafe既食物質素同集中營真係差唔多。但朋友介紹左一間話好好食既樓上cafe,抱住打不死既心態打電話去訂位。呢間樓上cafe好古怪,一出升降機有正門唔用,要用轉彎側門。但一入門口比我既感覺係一間餐廳,唔係cafe,因為人多多,排隊排到塞滿門口大堂。(反映食物質素良好餐廳飲食種類多,價錢合理。蜂蜜桂圓紅棗玫瑰花茶。一放低已經聞到花香,入口清甜,有桂圓明目。裏面仲有紅棗,令茶加左幾次水仲散發陣陣甜味。色香味俱全,滿分!起司培根焗薯皮。焗得又香又脆,仲有三款醬可點,鮮茄醬、芥末醬同芝士。芥末味唔太出;芝士有啲羶,應該係羊酪芝士;茄醬最易入口。 義式雜菜沙拉沙律足料,有菜外,仲有煙肉,麵包乾,仲可加雞肉或者蝦,我地就揀左蝦沙律豐有口感,有爽口沙律菜同脆口硬煙肉沙律醬比較淡,令人感覺輕盈。 台風雞排包。肉係台式大雞排,皮脆肉滑,仲夾左生菜加沙律醬,令整體一啲都唔dry,仲好飽肚。下午茶可以就咁黎食個包,就好滿足拉野菜花枝墨汁鮮味燉飯,魷魚圈好彈,但亮點唔多,普普通通,望住隔離枱個魯肉飯...下次都係叫返台式飯算了。整體黎講幾好食,不過唔好以為真係樓上c
但一入門口比我既感覺係一間餐廳,唔係cafe,
因為人多多,排隊排到塞滿門口大堂。(反映食物質素良好

餐廳飲食種類多,價錢合理。
蜂蜜桂圓紅棗玫瑰花茶
一放低已經聞到花香,入口清甜,有桂圓明目。
裏面仲有紅棗,令茶加左幾次水仲散發陣陣甜味。
色香味俱全,滿分!
起司培根焗薯皮
起司培根焗薯皮
焗得又香又脆,仲有三款醬可點,鮮茄醬、芥末醬同芝士。
芥末味唔太出;芝士有啲羶,應該係羊酪芝士;茄醬最易入口。
沙律足料,
有菜外,仲有煙肉,麵包乾,
仲可加雞肉或者蝦,我地就揀左蝦
沙律豐有口感,有爽口沙律菜同脆口硬煙肉
沙律醬比較淡,令人感覺輕盈。
台風雞排包
肉係台式大雞排,皮脆肉滑,
仲夾左生菜加沙律醬,令整體一啲都唔dry,
仲好飽肚。
下午茶可以就咁黎食個包,就好滿足拉
野菜花枝墨汁鮮味燉飯
野菜花枝墨汁鮮味燉飯
魷魚圈好彈,但亮點唔多,普普通通,
望住隔離枱個魯肉飯...下次都係叫返台式飯算了。

整體黎講幾好食,不過唔好以為真係樓上cafe,
而係樓上台式餐廳。(餐廳質素)
服務好好,有次唔覺意掉左食物落地,本來打算自己汁返,但已經有職員馬上黎清理,讚!
2015-11-11