2008-01-21
幾個女仔,諗住搵個坐得舒服既地方食個靚飯!都唔係話特別高要求。去到瓊華,見到呢間野睇落唔錯就上去。環境係唔錯,但係服務簡直令人火滾!首先落單無人理,服務員、上菜員態度差劣。d野等左成半個鐘,先開始逐樣逐樣同你慢慢十五分鐘一客咁上,食到個人到喉唔到肺。追單好似追數咁,仲要漏單,唔好意思都無聲!食物方面就一般啦。個強逼性必須order既十蚊前菜(4個人要叫兩客)簡單係垃圾!所謂螺肉同海蜇只得四、五粒(條),生菜、蘿蔔絲同大根粒佔去小碟既八成半!(認真的!)個魷魚膽對於喜歡吃「海水」鮮味既食客黎講算唔錯,追得上日本既一般水準,平心黎講真係新鮮。不過就唔係普遍香港人口味。壽司方面,火炙壽司同生食壽司放埋一齊,俾我既印象係好唔專業,亦唔夠衛生。燒三文魚頭一般水準啦,都係燒焦左。埋單只係$50,不過唔係因為平,係因為漏單。落單又無人理,完全令人無意慾再叫野。