2019-01-29 387 瀏覽
今日同同事本來滿心歡喜去試下新野,去到門口,淨係一句充滿鄉音嘅幾位啊迎面而來。好啦,坐低大約五分鐘都無餐牌俾我睇,原來兩層野好似得幾份餐牌咁,之後要用平板點餐,原來連部野都得幾部。心諗,唔係下化,成兩層野得幾部野?部野終於到我手,一睇,我即刻_聲,點解連個介面都係用人民幣符號?唔講以為我岩岩過完關去食火鍋。話說我地三個人俾人叫坐六人位,之後有個職員問我地邊個帶位,話要鬧佢,我心諗問我做咩?關我咩事?咁打邊爐最緊要緊係個湯底啦,我地就叫左個蕃茄加辣啦,個辣湯底係乜味都無啊!之後叫佢加辣,點知係俾一碗唔辣嘅辣辣油俾我。重點黎啦,佢地啲職員係會瘋狂加湯,係瘋狂問都唔問,一野加落去。我地就試過前一分鐘加完,又想再加,點打邊爐啊大佬,你都唔俾佢滾。咁啲野貴都算啦,個份量真係少到你唔信,二百幾三百蚊一份嘅牛,得十幾片都算啦,當你牛貴啦。叫份菜都要俾得個一棵完整都唔知有無。可能係我無食過貴野啦。份量我就覺得真係少左啲。到野飲,我叫青檸梳打,俾杯雪碧我,我覺得真係一杯雪碧,連青檸都無。我咁大個仔都未試過打邊爐打到自己都著火,仲熱過個爐。唔講咁多啦,自己諗啦!

我咁大個仔都未試過打邊爐打到自己都著火,仲熱過個爐。

唔講咁多啦,自己諗啦!
2019-01-29