新麻浦新體驗,旺角鋪開業未夠一個月,趁冇咩人知又去醫下精神病先 ㅋㅋ2個人由晚上9點食到凌晨1點!!!先唔講食,入門坐低都好緊要。旺角新鋪啲櫈終於改善啦,有去過銅鑼灣嘅都知啲櫈出事,太高啦,矮人如我真係坐得好唔舒服,依家坐落去岩岩好。野食方面,估唔到仲keep到銅鑼灣水準。厚到似食緊牛扒既雪花牛 ! 啲紋路紅白分明, 唔洗用美圖獸獸都見到鮮紅色, 一睇就知新鮮燒起上黎又厚又多汁牛肋骨肉與肥豬腸,仲有辣五花肉架。燒到金黃既肥豬腸先好食,外面脆一咬就係汁,唔似食橡根咁咬唔斷滾起了的cheeseeeeeeeeee再加埋啲肉,鹹香嘅芝士加埋肉既鮮味, 唔洗點其他野都好好食, 未食都見到脂肪,但肥仔野通常都... 食咗先算熱辣辣既泡菜蛋,可以叫人加多一次, 唔好浪費依個機會面盤咁大個生牛肉拌飯用料好新鮮又多,但我覺得食盤野夠5個人食,一拎埋黎,除左笑同飽到嘔我講唔到野,幾十蚊,應該夠5個人食,好抵除左我最愛炸彈酒外, 仲有新菠蘿荔枝cocktail! 先用真菠蘿搞碎等佢仲有啲果肉, 上面吊支荔枝vodka , 係女仔都鐘意飲嘅味道, 但唔識飲酒好快就醉, 女仔要小心啲 !我最愛既醬汁菇壽司,中毒
2個人由晚上9點食到凌晨1點!!!
野食方面,估唔到仲keep到銅鑼灣水準。

燒起上黎又厚又多汁
牛肋骨肉與肥豬腸,仲有辣五花肉架。
熱辣辣既泡菜蛋,可以叫人加多一次, 唔好浪費依個機會
!
我最愛既醬汁菇壽司,中毒性甜甜地既醬汁再用火烤,熱食,真係好好好好味,男人就未必鐘意。
是晚戲肉~~~~~~ 烤綿花糖朱古力冰
究竟烤綿花糖朱古力冰嘅係點整架呢?
靚仔店員直接開槍幫你燒,外熱內凍,一啖擺落個口半溶嘅綿花糖加埋朱古力,除左幸福之外,形容唔到了,不過可以再燒熔啲咁就perfect

食完成個人差曬電,依一餐夠捱過下星期嘅地獄
不過,開心還開心飲還飲,但酒真係唔好亂溝ㅋㅋ
啊仲有,唔洗排隊等餐死,可預約訂位架 !

2015-07-01
  • 雪花牛