唔係講笑,真係食浩記食咗十幾年,雖然只限早餐啲粢飯和豆漿,由十二蚊食到而家十六蚊,以前返學真係日日食,近年少咗早上出旺角,今早出旺角又特別掛住佢,明知遲d要食晏又驚佢保持唔到水準而失望,但忍唔住都要食一食,坐低叫了粢飯多炸菜和凍豆漿!!味道 即叫即做,一流,今天巳經唔係最正!但都係好正,原因係我差不多十二點先去到食,最正應該係早上十點前當早餐食。講返今餐,油條-你係唔會知到點解佢唔熱但仲係咁脆,不過加咗落D熱辣辣的糯米飯,條油條熱唔熱都唔係重點了,肉鬆和炸菜都十分平均分配到每一口,我口味重多叫老闆加多炸菜!!末食之前油條和肉鬆多到外露,d飯只係簿簿的包住d料,試問邊到可以食到?而你可以因自巳口味加多減少或走配料,甚至係加糖變成甜粢飯不過本人卻末試過!一碗碗上冰涼的甜豆漿,濃濃的豆味但又唔會"傑",小稀,我鍾意的口感,應該係自家豆漿。環境+衛生+服務 港式老舖款環境衛生一定唔叫好,但係又末到差。我覺得即叫即做算係一種幾高級的服務,好多時食日本壽司都係食佢即叫即做啲"手握"服務,但係今天得老闆娘一個做飯,落單加理單,佢有d趕,末有好好清潔我張枱。抵食埋單都

環境+衛生+服務

埋單都係16元,食到一個又美味又飽的早餐真係有d夫復何求的感覺!

小貼士:要食靚粢飯,真係最好+一點前到,一點後的油條巳經無咁靚,下午老闆會把剩下的材料做定一個一個罷係到份量都係咁,但不新鮮,不夠熱!
飯簿料厚
$16 (早餐)
飯簿料厚
  • 粢飯