2019-04-15
最近見到炑八新推出嘅王者牛肋骨,仲有半份燒烤新食法,KY覺得推出左半份呢個食法對啲兩至三個人去食想試多啲唔同種類食物嘅朋友仔真係個good choice☺️😆仲有爐邊蛋同芝士任添點可以唔食😋========================王者牛肋骨🥩 $226依個牛肋骨上到枱認真嚇親,睇餐牌發現原來成條牛肋骨長度長到有25cm,份量真係相當多😱店員啦禮貌咁樣問我地洗唔洗幫手燒,燒完仲幫我地將牛肋肉剪成一粒粒,入口容易食好多🤤牛肋肥瘦分明,入口肉汁即刻爆出黎,肉質仲好嫩滑🥩========================霜降牛小排🐄 $98牛小排油花分佈幾平均,油脂唔算好多,食落啖啖肉汁,肉質鬆軟淋身,係咁多款入邊用生菜包住食最入味嗰款,一定要試吓咁樣包住牛肉燒汁嚟食😋========================炑八特製護心肉🐖 $72附身入去其他燒肉餐廳來講真係比較少見,比起牛小排牛肋肉等要燒嘅時間長啲,亦比較煙韌有咬勁,唔想只係食牛嘅可以嗌依個試試🥰========================巧味道指數👅:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻再食過指數🏃🏻♀️:👧🏻👧🏻👧🏻錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧
王者牛肋骨🥩 $226
錫荷包指數💸:👧🏻👧🏻👧🏻
服務正指數👩🏻🍳:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
環境靚指數👀:👧🏻👧🏻👧🏻
========================
📍 炑八韓烤 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心5樓