2024-05-06 137 瀏覽
係旺角2個女仔唔太肚餓嘅情況下,決定搵間甜品舖輕食一下,見呢間舖成間都粉紅粉紅💓,少女心滿滿,係有甜品食之餘仲有咸食就決定試吓,其實佢選擇都幾多,有主食類嘅burger🍔、蛋包飯,仲有all day breakfast,甜品方面有芋圓、楊枝甘露、心太軟等等。由於覺得叫個飯似乎太飽,於是見到一個比較飽肚類甜品 - 窩夫🧇,而除左平時見到既普通窩夫,佢仲有一種叫韓式窩夫,原來就係用牛角包🥐夾成窩夫形狀,另外想食少少咸食就叫一個炸雞拼盤share。🥐🥐韓式牛牛窩夫 $98⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️窩夫有2件,上面調味基本有朱古力醬🍫、煉奶,雪糕有2球固定味道,分別係芒果🥭同椰子🥥,生果分量都幾多,有我鍾意既香蕉🍌🍌窩夫係牛角包夾成所以比起普通食開既窩夫特別香口,一人一件岩岩好就唔會太漏。要讚佢2球雪糕都好好味,芒果唔算係勁甜亦唔似一般平時食開個種好假既香精味,反而有種楊枝甘露既味道,椰子味雪糕係好清甜,一樣唔係個種好假既椰子味,呢2球雪糕係有少少意料之外既好味。🍗🍗炸雞拼盤 $98⭐️⭐️⭐️⭐️炸雞拼盤係分別有炸雞球、炸單骨雞翼,加份細沙律🥗。炸物味道正常都好少出意外,所以食落都無特別驚喜,價錢上如果呢個份量嚟講

🥐🥐韓式牛牛窩夫 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
韓式牛牛窩夫

🍗🍗炸雞拼盤 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️

炸雞拼盤係分別有炸雞球、炸單骨雞翼,加份細沙律🥗。炸物味道正常都好少出意外,所以食落都無特別驚喜,價錢上如果呢個份量嚟講係偏貴,如果口痕咬下都唔錯,但想有飽腹感我建議都係叫個飯會比較化算。

整體而言呢間餐廳都比較食環境先📸📸,食物味道不錯但未到十分驚喜,回頭指數我自己評價會係6/10,主因會係價錢略貴。但值得稱讚嘅位係店員好有禮貌,同埋唔會係咁想趕客走嘅感覺,見隔離檯就算食晒野坐係到繼續傾計都唔會有店員眼望望,非常適合想打卡、輕鬆咁傾計同嘆甜品!😉
韓式牛牛窩夫