2019-02-21
見做緊優惠,而且見咁 多 好 評,所以約埋班friends來這裡食(8/F)。首先環境非常擠迫,椅背與椅背之間都大慨有一隻手掌既空間。香港人善於利用空間、加上租金高昂,也不奢求有舒適的空間,7人坐6人枱 (沒有主席位) 也都勉強接受,心想只要食物好就得了。一來叫了刺身、壽司等,見很多人都讚佢地既刺身新鮮,所以都選了不同款式的,誰知甜蝦不甜,是腥的,象拔蚌、帶子、蝦也不鮮甜。另外忘了叫了那款蝦壽司,也是腥的,超級腥,忍不住吐了出來。熟食方面所有熱炒都只有一種味,就是咸,唔知廚師有沒有試過味調過味,重味到難以接受,幸好多款飲品都是任飲,緩解一下。天婦羅...第一轉正常,是正常,沒有特別想讚的地方,唔....如要說的話,唯一要讚佢唔咸囉,同埋佢地都好識趣,唔上天婦羅汁,驚我地又覺得咸掛。第2轉天婦羅,南瓜好油,其他都正常。朋友點了生果,食了西瓜,咬了一口臉色突變,立刻吐了出來,嗯...可以不用再點了。甜品方面,我們坐得好入,我地以為只有一個雪櫃有甜品,見有獨立包裝單粒雪米糍,豆腐花,同幾款自家製的啫喱杯仔,只食了雪米糍之後走了,去到門口才知道有雪條櫃,店員好好咁俾我地每人拎一條,雪條櫃大多都
甜品方面,我們坐得好入,我地以為只有一個雪櫃有甜品,見有獨立包裝單粒雪米糍,豆腐花,同幾款自家製的啫喱杯仔,只食了雪米糍之後走了,去到門口才知道有雪條櫃,店員好好咁俾我地每人拎一條,雪條櫃大多都是OK 賣緊十幾蚊個D好食既雪條,全場最好食就係雪條。
$229/位 (未計HKID優惠 & 加一),咁既價錢,我真係寧願俾多少少食同區另外一間。冇諗過放題係可以做到咁難食。不過味道既野都係好主觀嘅,可能我地食得比較清淡D,又或者可能都係佢今次失手者畢竟咁多人讚,但我都唔會想再泥食lor。