2017-04-08
曾經有人講過,玩大富翁得到太平山就得天下!唔知大家有無聽過呢?無?!梗係啦!我都係第一次聽A姐講,所以當我一買咗太平山,佢就嬲咗我喇!咁唔知大家又有無試過,每次食完飯都唔知去邊好,睇戲?行街?食糖水?或者又食飯?為免諗唔到去邊,今日就好 old school 咁去到cafe,食完嘢之後,我哋可以邊嘆茶邊玩board game!一坐低,店員就拎咗塊白板俾我哋,我地要寫低我哋嘅order,再交俾店員,今次就俾大家睇睇我手字啦!美式麥樂雞:平時都有去開麥當當食,但呢度嘅最大分別係麥樂雞唔會死實實,配埋他他汁好好味呀。越式炸蟹餅:食完美式,再試吓越式!蟹味濃郁,脆卜卜,點埋酸甜醬汁實在係好開胃呀。香蒜雞中翼:重點推介!雞翼熱辣辣好香脆,仲有好香口嘅炸蒜,可惜我喉嚨痛,A姐食咗3隻,我只得1隻。日式咖哩雞肉漢堡扒飯:兩大塊雞肉漢堡,煎得好香,日式咖哩汁唔會太辣,小小甜,其實餸飯一流,但就略嫌汁太多。蛋黃汁卡邦尼意粉:次次去到啲信心不大嘅餐廳,我哋實會叫卡邦尼,因為落差唔會好大。呢個卡邦妮配料有忌廉、煙肉、蘑菇同洋蔥,汁嘅比例啱啱好,份量足,至鍾意就係夠晒 creamy。豆腐芝士蛋糕:好鍾意食豆腐
無?!梗係啦!我都係第一次聽A姐講,所以當我一買咗太平山,佢就嬲咗我喇! 咁唔知大家又有無試過,每次食完飯都唔知去邊好,睇戲?行街?食 糖水?或者又食飯?為免諗唔到去邊,今日就好 old school 咁去到cafe,食完嘢之後,我哋可以邊嘆茶邊玩board game! 一坐低,店員就拎咗塊白板俾我哋,我地要寫低我哋嘅order,再交俾店員,今次就俾大家睇睇我手字啦! 美式麥樂雞:平時都有去開麥當當食,但呢度嘅最大分別係麥樂雞唔會死實實,配埋他他汁好好味呀。