2017-02-04
太遲起身,連累長老們飲唔切早茶, 不過又未到午餐時間, 都唔食咩好,時間尷尬, 突然醒起,好耐無食麥當勞, 所以帶著長老們去食M記朗豪坊的M記就少幫襯, 從指示牌得知佢係二樓, 不過因為朗豪坊的獨特設計,我地枉走了三次才找到, 唔知是否因為位置較隱蔽, 所以好快就找到位置,不過張枱fix 實左, 我這個肥妹就坐得好辛苦,長老好醒呀!攞左張M 記卡, 跟著說:“有優惠㗎,記得用”本人係數學白痴, 諗住試個新包,一杯橙汁就算, 不過好彩遇著數學小姐👍, 她很好人地說:“小姐,咁買一個餐啦!價錢散叫仲貴,您將卡有薯餅送!”,咁就……哈哈!有6個薯餅, 好滿足呀!😆😆講咁耐都要講下正題: 新食品---黃金蛋餅火腿堡, 賣相都知同廣告有好大分別, 收到嗰包時外面正常, 一打開, 壓變了的火腿堡, 黃金餅壓住火腿扒, 只見到一小角火腿扒的身影試味啦!黃金餅壓得扁扁的,賣相很差, 不過香葱、粟米粒、甘筍粒配搭好味, 可惜蛋煮得太耐, 唔滑,火腿扒薄了點, 不過味道不錯