2014-07-23
1957 瀏覽
之前試過i~square間baby cafe食,覺得環境好好,坐得舒服,而且食物水準不錯,今次就去了旺角的分店試試,比想像中失望,先講講環境,張枱超逼,想叫多兩樣菜都驚唔夠位,仲要同隔離枱貼住坐,其實佢傾緊咩,我都完全聽到晒, ,所以我都唔敢咁大聲講嘢,要同姊妹圍埋講是講非,最好唔好,但同男友拍拖可以,夠晒親密。食物質素都算可以,點咗份雞翼,但份量很少,只有兩隻開邊的雞翼,味道還可以,酥皮龍蝦湯,個酥皮唔似酥皮,好似一塊面包放係湯面咁,亦都唔酥唔脆,個湯味道適中,再濃一點會更好,份深海鱸魚最掂,又夠厚身,又煎得剛剛好,又滑又嫰,一切落去,見到d魚汁溢出,我都跟住口水流,配沙律醬雖然好似心思欠蓬,但味道都算夾,個seafood risotto都不錯,飯身軟硬適中,味道再濃點會更好待應一開始都會提醒你如果人多,個半鍾就要收枱,雖然佢地一直都禮貌的,但就好似有心理壓力,食完都即刻交枱,而且覺得改過餐牌,原本想試下baby三食的,但好像沒有了,現在餐牌上都是一些較大路的菜單,少了之前的創意,驚喜欠蓬,但品質可以,沒有了那種想再去多次的衝動