2019-11-21
朋友帶我去懲罰呢一間旺角良心甜品店,話佢勁黃唔懲罰唔得!👍其實在於我嘅立場除咗佢黃,仲有啲嘢食有品質先得,如果佢聲稱自己係黃但係啲嘢食麻麻地一我都會排到好後先幫襯,始終我覺得作為飲食業最基本都係食物嘅品質,呢個係佢哋對消費者所盡的責任。去到我發現佢入面除咗知左好多連儂牆,仲可以每一張枱響一樣甜品上面畫香港人公仔!我同朋友個揀咗一個特色甜品!我哋發現有啲良心小店都有一個共通點,就係佢哋嘅服務人員態度都超好,所以我哋都覺得幫襯得零些舒服😌首先上嚟嘅係朋友的比利時朱古力慕絲伴雪糕($56),朱古力慕絲外型都幾高級,好似一塊好厚嘅圓朱古力磚,上面一球朱古力雪糕,朱古力慕絲嘅質地有啲實但係入口非常之滑,可可粉味道非常之香濃,真材實料!配埋雪糕一齊食,小小濕潤口感更佳!👍而我最期待嘅芒果拿破崙($64)大概等左20分鐘,可能即焗即製的關係,一嚟到當然俾佢上面畫嘅V煞面具pepe吸引!真心超靚囉!😍😍😍💪😤淨係睇住都非常之賞心悅目,背景佢仲會播香港嘅國歌同埋一啲鼓勵香港人嘅流行曲,喺呢度食甜品你會覺得好振奮好感動😢💪講返個拿破崙,佢大概有四層,而且每一層嘅酥餅都烤得非常之鬆脆可口👍讚!而且每層中間都
朋友帶我去懲罰呢一間旺角良心甜品店,話佢勁黃唔懲罰唔得!👍
講返個拿破崙,佢大概有四層,而且每一層嘅酥餅都烤得非常之鬆脆可口👍讚!而且每層中間都吱滿淡淡嘅忌廉,味道不算太濃,一開始我以為中間係吉士醬,因為我超鍾意食吉士醬,但食真啲又唔係好似,因為佢中間啲cream係偏淡,如果可以甜啲就最好!加上啲餅都真係幾大,就算我加埋個芒果雪糕一齊伴住食,食到後邊都有少少乾,如果可以多啲cream就好啦!
整體來講兩個甜品都算高質,重點係呢度嘅環境氣氛同埋服務態度令我非常之滿意!係值得再嚟幫襯這一間良心小店!我仲考慮緊下次嚟呢度拍片介紹下添😋
店名:Joyful Dessert House
環境🏝:8.5/10
服務💁🏼♀️:9/10
價錢💰:7/10
食物質素🍝: 8.5/10
整體🙆🏻♂️:8.8/10(吃貨推介👍)
地址:
旺角黑布街74號藝興大廈地下2及3號舖