2019-09-11 369 瀏覽
旺角行完街,朋友突然間口痕想食串燒,就諗起之前經過好多次旺角黑布街有幾間串燒店,所以就決定食串燒。烏龍燒餐廳位於旺角東站附近的地舖,在白布街街口旁邊,而且招牌也挺搶眼,很容易就會找到。佢張菜單亦係落單紙真係好多選擇,而且每樣都好吸引,因為價錢真係唔貴,我們兩個女生叫左好多串食。肉食類✔️👍🏻汁燒鹿兒島縣A4和牛 - 好Juice,好香牛味,必食第一位!✔️金茹肥牛卷- 真係好好味,燒得剛剛好,佢有自家製醬油,點一點就perfect ✔️雞翼有三種味,但味道可以更入味一點,因為覺得蒜蓉比較淡✔️燒牛舌-好厚切,好有驚喜,願本以為係好薄好細塊。✔️台灣腸✔️墨魚丸兩者都燒到外皮好脆,內部好香,好好味!蔬菜類我們亦都叫左好多蔬菜類✔️大啡菇 - 好大隻,有刀比你切,醬料加咗落去好好味✔️烤韭菜都幾好食,燒韮菜最怕燒得太乾,呢度嘅火喉剛好,韮菜食落爽脆。✔️茄子🍆我好想佢有燒成條茄士,因為三小舊唔係好夠喉😂去到最後,餐廳非常貼心,額外附送桃膠龍眼木耳杞子糖水。食完一輪燒物,再食返碗糖水潤返,熱氣全消。我們食到好飽,每人先係200有找,而且好高質,係香港串燒來說,絕對係好平,同埋香港串燒店已經算少,所以佢真係超值

肉食類

✔️雞翼有三種味,但味道可以更入味一點,因為覺得蒜蓉比較淡

✔️燒牛舌-好厚切,好有驚喜,願本以為係好薄好細塊。

✔️台灣腸
✔️墨魚丸
兩者都燒到外皮好脆,內部好香,好好味!

蔬菜類
我們亦都叫左好多蔬菜類

✔️大啡菇 - 好大隻,有刀比你切,醬料加咗落去好好味

✔️茄子🍆
我好想佢有燒成條茄士,因為三小舊唔係好夠喉😂

我們食到好飽,每人先係200有找,而且好高質,係香港串燒來說,絕對係好平,同埋香港串燒店已經算少,所以佢真係超值。

2019-09-05