2024-11-02
. 📍#安平燒肉 本身牛大人出品出名好,連姊妹店燒肉店都高質,令人念念不忘嘅燒肉又再ENCORE了!✧ 澳洲M5和牛餐 120分鐘吃到飽 $418/位總共有104款食物,包羅萬有吃到飽,由台灣小食到海鮮同和牛都有,仲要質素值回價錢,而且環境好闊落,即使2人枱都好大張,叫幾多野食都可以放得哂,坐得舒服食得開心!୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧✧ 今次目標主要係澳洲M5和牛餐同安格斯牛小排,澳牛出名牛肉味濃,而已燒完仲好肉嫩,唔似日本和牛咁多油脂,真係可以食番夠本,人頭份量都多架。記得出去拎牛肉專用黃金醬,再夾住生菜同青瓜,食落好FRESH架!牛舌同雞翼都唔錯架, 有各種調味,可以試勻哂,另外仲有個原住民豬腩肉,RAW得黎又幾特別,夠哂多油脂。✧ 燒肉一定要配飯,呢個安平櫻花蝦飯正,有櫻花蝦,香蔥,海苔同秘製滷水汁,好香好邪惡架!✧ 我地仲叫台灣夜市小食,涼拌青瓜好爽口開胃,花枝排、海苔蝦卷油炸鬼等等, 全部都熱辣辣上枱好滋味。✧ 仲叫左芝士蕃薯燒,用錫紙兜裝住,簡單放上烤網見開始出煙同有香氣就食得,記得蓋氛錫紙燒,快熟D架,滿滿芝士仲可以拉絲,咸甜得直,好食WOR~✧ 甜品呢
✧ 澳洲M5和牛餐 120分鐘吃到飽 $418/位
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
✧ 甜品呢就試左安平仙草芋圓,芋圓不會太硬,有花生紅豆好有咬口,完美!
✧ 出面飲品自助區,有多款茶類、汽水、果汁等,我比較喜歡茶一刻系列,檸檬茶同椰子水都好飲。
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈୨୧
📍 安平燒肉