今日呢間餐廳是食潮州菜的,沒有富麗堂皇的裝潢,但呢到整體食物都係足料有份量而且好味的,店員服務快手同友善,相信我地好快再黎食過。飯前小食$20,脆魚仔,醃蘿蔔,送粥一流,因為單食有點咸。呢到其實除左潮州菜之外,仲有好多不同的小炒,呢到食物除左多元化,款式同樣非常多。  潮州菜必點之一係滷水鵝$128,滷水鵝潮州出名名物之一,這裡的滷水鵝值得一讚,鵝肉特別嫩滑,滷水充滿香氣但一點也不覺得咸,所以不會蓋過鵝本身的原汁原味。 客家黃酒雞煲 半隻$138 這個黃酒雞邊食邊煲住可以保持熱辣辣,黃酒雞係一個客家傳統菜式,黃酒香的甜醇味入晒落D雞到,湯入面加左杞子,薑,圓肉,紅棗除左個湯好甜之外,呢個湯仲可以袪風驅寒,份量唔少,建議3-4人一齊食。   潮式蠔仔餅$88,蠔仔餅好大個,每一啖蠔餅都食到蠔仔,蠔仔肥美鮮甜,蠔餅絕對要襯熱食,外層酥脆,炸得好好,唔覺得好油膩,好好味。

飯前小食$20,脆魚仔,醃蘿蔔,送粥一流,因為單食有點咸。

客家黃酒雞煲 半隻$138