餐廳: 樂聚廊
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-12-03 2254 瀏覽
五星級酒店英式下午茶大部分我都試過,能令我回頭既只有兩間,所以一般都唔會期望太高,旨在同朋友吹下水,影下相呃like,hea夠一個下午。今次終於到Conrad,睇泥已經準備好迎接聖誕節🎄,唔止呢度,成間酒店都佈置好晒Menu又甘岩係紅色。室外都有座位,不過今日少少熱,冇人坐。望返menu先,有TWG既茶俾客人選擇,我地點左grand wedding tea同grand jasmine tea前者有茶葉,後者係茶包冇咩特別,唔介紹喇。呢排搞緊Perrier-Jouet promotion,我加左杯champagne,原來$68係兩位用,甘又幾抵喎。好飲得既我當場隊左兩杯唔會太甜太酸,好易入口,岩晒唔係好飲酒既朋友飲。下午茶絕對絕對係食泥呃like 第二係食環境,第三係服務,最後先係味道。溫度唔夠熱,普通。clotted cream幾香,但食食下個jam會溶鵝肝同Parma ham較為好味,其餘兩款第二層較為好食既係(最左)龍蝦酥餅。最底果層冇試😂 有點飽同埋唔夠吸引,我份人冇咩體育精神。以指定信用卡埋單有85折仲有條手鏈送如果你鍾意我今次既分享,請你馬上立即宜家就俾個like同關注我😬

Menu又甘岩係紅色。

室外都有座位,不過今日少少熱,冇人坐。

前者有茶葉,後者係茶包
冇咩特別,唔介紹喇。

好飲得既我當場隊左兩杯
唔會太甜太酸,好易入口,岩晒唔係好飲酒既朋友飲。
Perrier-Jouet  grand  brut

下午茶絕對絕對係食泥呃like
第二係食環境,第三係服務,最後先係味道。
Afternoon  tea  set  for  two

Scones

鵝肝同Parma ham較為好味,其餘兩款

第二層較為好食既係(最左)龍蝦酥餅。

最底果層冇試😂 有點飽同埋唔夠吸引,我份人冇咩體育精神。

以指定信用卡埋單有85折
仲有條手鏈送