2021-09-23 20 瀏覽
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。春禧堂.台味濃濃的新店!。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤  朋友推介去尖沙咀吃飯試一家新開張的台味新店春禧堂這裡的格局很舒服又設有打卡位非常chill套餐都是六、七十蚊而已包主食、小食、飲品而且沒有加一,非常抵食 鹽酥雞排水滷肉飯唔洗70蚊!本人覺得非常抵食! 滷肉飯味道正宗夠大碗,要多汁又得,非常滋味 用的米飯不簡單,飯香飄飄口感軟糯彈牙非常適中!鹽酥雞排非常巨型香酥脆,引人流口水小食選了滷水牛肚入味香濃,夠下飯滷得很有水準!  紅燒腱心牛肉麵湯底好飲,小食吸引尤其中意木耳與青瓜爽脆可口腱心牛肉入味又滋味麵質是我喜歡的口感推介必食!  椒鹽花枝丸愛丸的人士不能錯過鹽香脆皮,內彈牙食了口感爽YY 古早味滷水雞翼雞翼入晒汁古早味滷水確是濃味可以配多配白飯了!  香濃珍珠奶茶 + 黑糖珍珠奶茶2杯都好好飲比較起來,我更偏好黑糖口味因為夠濃甜!WKAKAKAKAKAKA! 小評:味道:★★★★☆環境:★★★★☆服務:★★★★☆衛生

雜感女生   好味日記

˚*。春禧堂.台味濃濃的新店!。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

朋友推介去尖沙咀吃飯

試一家新開張的台味新店春禧堂

這裡的格局很舒服

又設有打卡位

非常chill

套餐都是六、七十蚊而已

包主食、小食、飲品

而且沒有加一,非常抵食

鹽酥雞排水滷肉飯

唔洗70蚊!本人覺得非常抵食!

滷肉飯味道正宗

夠大碗,要多汁又得,非常滋味

用的米飯不簡單,飯香飄飄

口感軟糯彈牙非常適中!
鹽酥雞排非常巨型

食了口感爽YY

古早味滷水雞翼

雞翼入晒汁

古早味滷水確是濃味

可以配多配白飯了!

香濃珍珠奶茶 + 黑糖珍珠奶茶

2杯都好好飲

比較起來,我更偏好黑糖口味

因為夠濃甜!

WKAKAKAKAKAKA!

小評:

#古早味

#鹽酥雞排

#滷肉飯

#wine #cafe

#food #foodporn #instafood #amazing #instagood #photooftheday #sweet #fresh #tasty  #delish #eating #foodpic #相機先食 #eat #hungry #foodgasm

#好味 #love #follow4follow

#tbt #happy #topcitybites #followme