2022-06-17 1335 瀏覽
超出名嘅勇記海南雞 每日兩點先有得賣 未夠鐘已經排隊😲今日媽咪咁啱經過就買咗半隻返黎 留黎晚餐加餸半隻雞份量ok 兩至三個人食啱啱好上youtube睇人介紹話佢預備隻雞都做咗好多功夫 確保佢外皮爽口 肉質鮮嫩🐔賣相好唔錯 已經去晒滑 然後外皮光滑有色澤🐥另外仲有個辣醬汁🌶食落覺得佢雞肉的確非常滑嫩😍做到啱啱熟而唔乾嘅口感 好有水準而且雞肉新鮮有雞味 佢係用三黃雞而唔係一般街市見到嘅新鮮雞不過就冇食到有滷水味 如果唔點醬其實似白切雞😬個皮都幾滑嘅 但係冇嗰層啫喱狀嘅物體 所以覺得唔係好似海南雞整體雞肉真係非常嫩滑 啖啖肉 唔鞋 不過味道上可以濃少少 唔需要另外靠點醬食先有味就更好 可能因為外賣 又唔係即食 所以有少少差別 冇人講咁好食🤥今次食覺得欠缺咗海南雞應有嘅味道 同埋可能我哋冇試埋佢個油飯啦 所以比較難評論價錢上一隻$166 呢到半份都多肉因為真係一啲骨都冇 好過出面一啲以為好大份但其實全部骨嘅餐廳
超出名嘅勇記海南雞 每日兩點先有得賣 未夠鐘已經排隊😲
今日媽咪咁啱經過就買咗半隻返黎 留黎晚餐加餸