2024-08-18
蘇豪區聚會好去處🥂Happy Friday梗係去SOHO🙌今次揀左Le Jardin à Soho,浪漫法式小餐館🇫🇷下層主要係飲兩杯,想食好嘢原來仲可以上樓上二樓😳靜靜地傾下計談談心都得💕🔸牛肉他他配手工薯片牛肉他他帶有淡淡既香草味,配埋蘭王蛋既蛋黃🌕撈埋一齊食更加有層次。薯片好脆口,但味道好單純,配埋牛肉他他食一流😍🔸煎原條多寶魚配檸檬牛油汁多寶魚皮煎到好香脆,上面仲有啲炸香左既紅椒絲同蒜片🐠賣相真係唔錯,店員好細心咁幫忙起骨,所以食起上嚟啖啖肉,魚肉鮮嫩,配上檸檬牛油汁,味道開胃🤤🔸葫蘆梨希臘芝士合桃沙律🥗超級refreshing 的沙律,香梨切片十分清甜🍐加埋蜜糖芥末醬,係炎炎夏日底下令人更加開胃🤤🔸開心果熔岩班戟配雪糕🍦💚是日最大驚喜‼️‼️竟然有開心果口味嘅甜品,當然唔會放過啦😍即叫即整班戟切開仲係熱辣辣出晒煙,蛋香味好出,雖然係厚身嘅班戟,但係都唔會太實,保持鬆軟嘅感覺。除咗開心果口味嘅雪糕仲有開心果醬、開心果碎,味道濃厚程度都有少少唔同,多重口感而且層次豐富,真心好好食😍🤤🤤🔸Cocktail - Oolong Chi🔸Mocktail 是晚揀做杯好香嘅Cocktail “
🔸牛肉他他配手工薯片
🔸煎原條多寶魚配檸檬牛油汁
🔸葫蘆梨希臘芝士合桃沙律🥗
🔸開心果熔岩班戟配雪糕🍦💚
🔸Cocktail - Oolong Chi
🔸Mocktail
是晚揀做杯好香嘅Cocktail “Oolong Chi” ,由荔枝烏龍伏特加、橙酒、蔓越莓汁混合而成,荔枝香味特別出,加上少少茶香嘅烏龍口感,質感順滑又溫和,女士們揀呢杯一定冇錯💕 如果想冇酒精都可以問店員特製一杯Mocktail,我哋想要Fruity啲,呢杯就有西柚汁 、熱情果、檸檬汁、雪碧,味道清新
📍Le Jardin à Soho (#士丹頓街) (#中環美食)
#中環 蘇豪士丹頓街36-36B號地下E號舖