2021-06-05 636 瀏覽
黎度坑口村咁遠 步伐都慢D🚶🏻‍♂️呢間小店規模不大 似係家庭式感覺👨‍👩‍👧‍👦 但係估唔到黎試一試佢既午餐竟然有D驚喜🥰比起一般西餐更有水準😚⭐️ 法式紙包蒜椒焗石斑柳 🐟紙包呢個煮法好有特色 法文叫En Papillote🇫🇷 特別帶出石斑既嫩滑😚同時亦有一梳梳既口感 蒜椒味重手左少少😅 但係烤雜菜好有法式Ratatouille既感覺🍅CP值非常高💰⭐️ 香煎紐西蘭牛柳 🥩叫左五成熟🔥火候剪得啱啱好👍🏻 肉質好嫩滑 牛味可以濃多少少🐮 簡單用在胡椒同芥末調味🌶 唔花巧更能帶出牛排既肉味⭐️ 番茄甘荀湯 🥕⭐️ 粟米湯 🌽兩個湯都偏Creamy 偏西式既煮法🍲 但係食到蔬菜蓉似乎都真材實料🥰⭐️ 士多啤梨卷蛋 🍰⭐️ 芝麻奶凍 🍮跟餐可以選擇甜品或者野飲☕️ 甜品唔算好特別但有時好似奶凍咁幾有自家feel😋 甜一甜都開心D💕
法式紙包蒜椒焗石斑柳

⭐️ 法式紙包蒜椒焗石斑柳 🐟