2021-09-10
佢而家做緊晚市全單7折,所以我加埋食咁多野都唔貴果日捐完血就好想食辣,諗起呢間新野,食左幾日川菜,但又未食到干鍋,就想食。佢呢度除咗乾鍋,仲有烤魚同埋水煮魚。份量都大,所以建議幾個人一齊食。海蝦麻辣香鍋 $238香鍋除咗有海蝦,仲有滑雞同埋牛肉,佢可以選擇六款配料,如果多個六款嘅話就要加錢。辣度方面都係可以選擇嘅,仲會配有兩個飯/米線/薯粉。配菜方面我揀咗萵筍,薯仔,大腸,芝士丸,魚腐,肥牛。好好食,全部都係我鍾意食嘅配料。因為佢嚟到嘅時候會點火,所以爐比較熱,記得食嘅時候要炒一炒底,唔係下面嘅嘢就會窿晒,同埋會好鹹。一路加熱嘅關係個味都幾香,完全配料地入味。蒜泥白肉 $34我忘記咗,好似大概呢個價錢。呢排小食都冇揀過蒜泥白肉,以前喺譚仔成日食,佢嘅蒜頭同紅油都幾多,夠入味嘅。全單七折真係抵食,元朗人或川菜愛好者值得一食。
海蝦麻辣香鍋 $238
蒜泥白肉 $34
全單七折真係抵食,元朗人或川菜愛好者值得一食。