2019-11-25
利寶閣除左點心放題出色,晚市仲有高級粵菜放題及大閘蟹放題,每位200幾或400多元不等,逢星期三仲分別會有八折及八五折,好抵食呢是日晚上就試咗佢地嘅晚市粵菜放題,每位$258,另收加一。放題紙嘅選擇都幾豐富,煎炒煮炸炆燉焗樣樣齊,分門別類非常清晰!每位都會獲贈極上佛跳牆+上湯焗大虎蝦1隻必食推介方面,北京片皮鴨及堂煎鐵板美國谷飼牛柳都係自助任取的,無限量不停供應,即場有店員即切及即煎~美國谷飼牛柳好濃郁牛肉味,入口香軟腍滑北京片皮鴨熱辣辣,肉質鬆軟又肥美,滿有鴨肉脂香極上佛跳牆由鮑魚、海參、花膠、瑤柱等等矜貴材料熬製而成,好足料,湯底味濃鮮香上湯焗大虎蝦配天使麵天使麵加入左蒜蓉碎炒香,香口滋味,啖啖蒜蓉香。虎蝦大大隻,肥美厚肉,爽口彈牙黃金蝦新鮮蝦加入鹹蛋黃一齊炒香,鹹蛋黃變成沙粒狀,充分包裹著每隻鮮蝦,鹹香味美玻璃咕嚕肉半肥瘦豬肉切丁粒後炸香,加入青紅椒、菠蘿等等,酸酸甜甜好開胃宮保蝦仁蝦仁頗大隻,鮮甜爽彈,配上香脆鬆化的腰果,醬汁唔會好辣,正芝士百花球蝦肉打成蝦膠,裡面釀入左芝士,芝香四溢,好香口黯然叉燒煎蛋飯利寶閣嘅蜜汁豚肉叉燒好出名,所以我地點左呢個叉燒煎蛋飯~半肥瘦叉燒香軟腍
美國谷飼牛柳好濃郁牛肉味,入口香軟腍滑
北京片皮鴨熱辣辣,肉質鬆軟又肥美,滿有鴨肉脂香
極上佛跳牆
上湯焗大虎蝦配天使麵
黃金蝦
玻璃咕嚕肉
宮保蝦仁
蝦仁頗大隻,鮮甜爽彈,配上香脆鬆化的腰果,醬汁唔會好辣,正
芝士百花球
蝦肉打成蝦膠,裡面釀入左芝士,芝香四溢,好香口
黯然叉燒煎蛋飯
利寶閣嘅蜜汁豚肉叉燒好出名,所以我地點左呢個叉燒煎蛋飯~半肥瘦叉燒香軟腍滑,蜜汁甜甜的,濃而不膩,送白飯食就啱哂
黑糖馬拉糕
黃糖做嘅馬拉糕就食得多,黑糖比較少食,香甜可口,口感鬆軟,作為甜點就最好不過