2009-08-17
有朋友中左六合彩, 中六合者當然要請食飯我地大伙兒決定豪一豪去北京樓食北京填鴨原來北京樓都有好多遊客, 雖然係平日都超多人, 一定要訂位當見到自己隻鴨片緊皮既時候已經流哂口水, 等緊之際有師夫表演拉麵, 三兩下已經拉好, 獲得全場掌聲期待已久既北京填鴨終於上枱, 一隻鴨可以切兩碟皮, 我覺得有少少失望, 味道係好味, 但d肉稍為厚左少少, 個醬我就超鍾意, 一定要搽醬先好食炒拉麵 – 有少少肉絲, 個麵唔油不過麵質就林左d, 似係焗多過炒餃子 – 同普通上海店既差唔多, 個涵入面係成舊豬肉冇菜既黃花魚 – 賣相睇落唔係好靚但個汁無得彈, 好醒胃雲吞雞 – 個湯冇味精, 好正, 我地六個人, 每人分到一碗蔥油餅 – 超多蔥, 食到一口都係蔥味味道係ok, 並非超水準個人認為如果有錢可以去試下, 雖然有view 但人太多食唔到環境同氣氛名氣大過食物質素及服務
我地大伙兒決定豪一豪去北京樓食北京填鴨
原來北京樓都有好多遊客, 雖然係平日都超多人, 一定要訂位
餃子 – 同普通上海店既差唔多, 個涵入面係成舊豬肉冇菜既
黃花魚 – 賣相睇落唔係好靚但個汁無得彈, 好醒胃
蔥油餅 – 超多蔥, 食到一口都係蔥味
味道係ok, 並非超水準
名氣大過食物質素及服務