餐廳: 天仁茗茶
資訊:

1K
2019-04-30 310 瀏覽
天仁分店愈開愈多,曾經有一段時間我好沉迷913鮮奶茶同香橙綠茶,但由於每間分店飲到嘅比例都唔一樣,無所適從,我都好少再飲喇。之前佢地出左個梳乎厘班戟,其實都想試嘅,但又唔係間間分店供應,有嘅分店又離我特別遠。難得今日黎到新蒲崗,仲要見到Mikiki都有,明明要食晚飯都衝啦。913茶王梳乎厘班戟 $42梳乎厘班戟共4款:913茶王、鐵觀音、藍莓、士多啤梨,一律$42。理論上即點即製,但唔知點解我地點單時剛好有一份出爐,就唔洗等。賣相同圖片都有些少出入,珍珠同士多啤梨放喺旁邊,我自己搬番去淡忌廉上面。班戟兩件,不易下塌,厚薄都適中,質地合格,唔會太實在,又唔合好似風一樣,可惜淡而冇味,唔知食緊咩,靠面頭啲淡忌廉搭夠。所謂茶王,只有微弱茶味來自珍珠,早知叫鐵觀音啦。話貴就唔係貴,但味道太普通,冇咩值得試嘅點。

913茶王梳乎厘班戟 $42

2019-04-27