我好鍾意食海南雞飯, 因為真係鍾意食滑LU LU的海南雞和油飯, 最近搬到元朗返工便上來搜尋邊度有好食的海南雞飯就發現凱悅呢間大部分食評都讚海南雞又滑又有雞味! 但放工到訪試下係咪真係咁滑咁好食!選了無骨海南雞飯, 奉送紫菜湯 + $5凍飲, 飯我叫多飯, OK都算多, 試雞的第一口, 嘩........ 咁鞋? 咁都要滑? 唔係下化? 第二件又第三件都係差不多感, 終於食到中間位置的雞才感覺到滑, 滑咗2-3件去到邊位部分又鞋返...... 其實真係要實察才知道事實囉! 根本不是食評中講到咁誇張個個都講到D雞好滑好香, 係有幾件滑的, 但不是全部囉! D黃薑飯算多有椰香, 但我覺得好乾好散, 至於個紫菜湯真係不值一提, 勁味精好咸! 正常食海南雞的店舖個湯係雞骨湯囉! 因為去晒D骨不浪費拿去煲湯嘛! 但呢間竟然畀味精紫菜湯....店餔細小普通茶記裝修, 呢餐收費共$65, 正常價錢, 但失望的是唔係食評中咁好評的滑LU LU 海南雞囉!
題外話/補充資料: 店門明明貼住可以WECHAT付款, 但想付時就話部機壞咗! 咁就應該貼返張紙話壞機故不能使用提示下啦!
2024-08-16
5 分鐘 (堂食)