今天約左"海洋公園姐姐"和胖蕉一起晚飯,因為海洋公園姐姐剛剛去完新加坡旅行,比D手信我,所以我們約係胖蕉是日下班場所,觀塘集合。係APM真係唔知有咩食,胖蕉話剛剛經過有間板長咪去是但醫飽個肚算了。一入到去都唔洗排隊,好快就有位,個位近廚房既,剛剛是3個人的位,海洋公園姐姐面對胖蕉,我面對通道,好奇怪的坐法。先來一樣的點壽司方法,也是個PAD篤篤下,點左一輪,都好快上菜,侍應也好勤力咁一碟碟收我們的吃完的碟。其實今次都係點鵝肝、甜蝦果D,有試下新野就係醬汁燒三文魚壽司,見佢有特價所以點了每人2件,味道上不錯的,不算很咸,仍然都有三文魚的口感,但有一點腥,因為有魚皮,所以表面都有嚼口感。還有北寄貝壽司終於有特價了,味道算是普通,但平時吃價錢貴。本身絕對唔會點的刺身拼盤,今天見人多點左個,我覺得就真係麻麻,D冰太快融,變相水浸魚生,令魚生的口感變得怪怪,但係螺肉是第一次吃的,很爽口,味道算是鮮。他們送了一碗仔海蜇,味道不錯,可是有點稀。
還有北寄貝壽司終於有特價了,味道算是普通,但平時吃價錢貴。

他們送了一碗仔海蜇,味道不錯,可是有點稀。
2015-05-26