2012-05-02
老公為咗同我慶祝升職, 幾日前已經訂定位, 由於係星期五, 所以要八點半前埋單。之前我生日時老公已經同我嚟過, 上次食海鮮窩打邊爐, 今次試吓啲"燒肉"。見老公呆呆滯滯, 我又冇咩胃口, 所以只叫咗牛, 帶子同雞。首先當然係食前菜先啦! 今次同上次唔同, 有一個沙律(係普通茶餐"雞脾沙律"嗰款沙律), 噢! 太失望了, 上次有黑豆架! 其他就一般啦!老公飲青島, 我本來諗住叫杯ASAHI, 點知佢話冇賣呢個牌子啦! 上年9月嚟食仲有架! 唯有飲ERDINGER啦! 好彩都OK好飲。生料到啦! 我唔食牛, 不過老公話好味, 帶子唔鮮味, 雞肉好普通, 我個人覺得唔值$1XX一碟囉!總括而言, 我希望唔會再嚟, 因為價錢貴但貨色一般, 物非所值囉!
之前我生日時老公已經同我嚟過, 上次食海鮮窩打邊爐, 今次試吓啲"燒肉"。見老公呆呆滯滯, 我又冇咩胃口, 所以只叫咗牛, 帶子同雞。 首先當然係食前菜先啦! 今次同上次唔同, 有一個沙律(係普通茶餐"雞脾沙律"嗰款沙律), 噢! 太失望了, 上次有黑豆架! 其他就一般啦! 老公飲青島, 我本來諗住叫杯ASAHI, 點知佢話冇賣呢個牌子啦! 上年9月嚟食仲有架! 唯有飲ERDINGER啦! 好彩都OK好飲。 生料到啦! 我唔食牛, 不過老公話好味, 帶子唔鮮味, 雞肉好普通, 我個人覺得唔值$1XX一碟囉!