2017-07-26
一到lunch,同事們就趁機出外透氣之餘亦是找好西的時候, 呢期至到愛中信大廈的"Brick Lane", 其實已試過幾次, 得出以下幾項和大家分享:環境:有indoor 和 outdoor 之分, Lady 的我當然係揀indoor 啦~另外, Monday 比較易有位, Friday 比較多人,最好預早book 定 免得白行一趙和久等, 冷氣方面很不平均, 中間較熱, 近門口反而得大冷氣, 有改善空間; 食物:其實每樣食物除眼睛吸睛外, 質素都不錯, 特別一提就係, 金鐘區是好少Pizza 吃, 而這到的餐牌就有2款俾大家揀, 不過我哋黎咗第三次才能吃到,點解?因為第一次,Menu寫2:30pm 後才有供應, 初時有時失望, 但愛吃的我當然不會死心, 問外面的waiter, 佢話可以叫,我哋外面等的時候仲幫我地落單先, 但當我哋進餐時,發現有隻小昆蟲在ham上面行緊, 唔知係咪嗰排成日落雨關係呢,所以即時換走,沒有試.第二次,是一個女waitress serve 我地, 但佢就話2:30後才有, lunch hour 沒有供應, "O咀" .第三次, 再接再厲, 終於lunch
環境:
食物:
第三次, 再接再厲, 終於lunch hour 成功叫到. Pizza 送到黎, 大家望下有冇異樣先, 安全,食得!
服務:
每個set lunch 都跟一個saland, 湯 和1杯drink, 我地有時都不會每人叫一set, 怕吃唔晒! 所以,有時會5人叫4人餐再加其他food.但有2次店員都會送多杯drink 俾我地, 雖然不是很貴, 但很窩心.
值得一提, 他們收碟很快,見你的dish 吃完, 便迅速收起, 不用放滿成張桌.
服務幾好!
價錢:
個人覺得一個lunch over $100 確有點貴, 但以金鐘這地區, 環境, 質素 分析下, 偶然一兩次都不過份呀!
Pizza Margherita
羊架(
三文魚 (唔記得嗰名)
Today Special
Beef Rice (唔記得嗰名)