2023-12-04 42 瀏覽
今日晏晝明明都係好熱,到咗夜晚就涼咗勁多。但係運動完之後已經成九點,冇理由去打邊爐架,喺銅鑼灣雖然都仲係好多人,但又唔想食咁晏,最後就去咗登龍街搵嘢食。呢邊有車仔麵、日本嘢、燒味、糖水。。。最後入咗一間比較好錯嘅砂鍋雞湯店。見佢九點都有九成滿。 🈵️店員都有推介一個個二人餐,都幾好嘅,唔使$300,又有前菜,一個鍋,跟兩碗飯。但係真係好想食麵類嘅嘢,而呢個餐要加錢先可以轉麵,所以我哋兩個都係分別叫咗一人一鍋麵。麵底有唔同選擇,有米線、米粉、刀削麵等等。我哋叫咗#1 砂鍋雲吞雞-跟米線#2 砂鍋雲吞魚翅餃-跟刀削麵#3 豆漿雞唔算太肥,個湯比較清,如果想要龍尾嘅話要自己再落鹽。而兩粒雲吞係好大粒㗎,而且好多肉添。雞翼都滑,有蛋白質,岩晒做完運動既我地。豆漿只有凍嘅無言嘅,所以我就嗌咗一杯。share都夠飲了。

#1 砂鍋雲吞雞-跟米線

#2 砂鍋雲吞魚翅餃-跟刀削麵

#3 豆漿

豆漿只有凍嘅無言嘅,所以我就嗌咗一杯。share都夠飲了。