2020-01-01
近排天氣開始轉涼,最好就係去烚下烚下打邊爐啦! 食客朋友仔就推薦個一間位於長沙灣既海鮮火鍋店,話性價俾高而且人均消費唔使$300,咁就即刻要去試下啦😆3選1既湯底有以下3款,蕃茄濃湯/粥底同椰子雞湯,價錢由$200- $250,價錢超值👍🏻而且仲有成10款海鮮同20幾款自選配料俾你揀添我地今次就試左椰子🥥雞湯,2人份量都有成半隻雞,真心抵食。雞件細細件而且嫩滑。我就建議食之前可以試下個湯底先,清甜既椰子水有足料,你仲可以搵到椰肉添!海鮮方面我地揀左肉蟹🦀、鮑魚、蟶子、海蝦🦐、鮮魷🦑、蠔、花甲同沙白食材十分新鮮,肉質鮮甜,肉蟹大大隻而且肉厚,鮑魚爽口彈牙。仲有成差唔多20隻蠔仔,雖然唔算大隻,但連怕腥既我都食到喎。👍🏻其他配料揀左打邊爐必食既肥牛同手打墨魚丸,墨魚丸細細粒都好彈牙,應該係先家製既,值得一試!