餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2024-07-14 1951 瀏覽
出開中環,突然夜晚晚餐想搵點心食,原來IFC下面有間添好運,就過咗嚟食。餐廳遊客比較多,七八點嚟到,好彩唔使等位就有得入座。豉油皇炒麵麵質乾爽,食落好有鑊氣,配料有芽菜、蔥段、洋蔥同埋芝麻,整體份量少咗啲,一個人食未必夠飽。精瑩鮮蝦餃蝦餃中間有蝦粒,蝦肉爽口,未至於覺得特別新鮮,整體皮薄,唯獨係細粒咗少少,整體還可以鮮蝦燒賣皇質素還好嘅燒賣,蝦肉同埋豬肉打得比較腍冇係嗰陣爽口嘅感覺,唔算好大粒,不過不失煎蛋牛肉飯牛肉係蒸牛肉餅,食落入味,質地細滑唔嘞,蒸飯嘅飯粒分明,有少少咬口,配埋蒸飯甜豉油香口又好食蠔皇鮮竹卷鮮竹卷都幾大件,一疊有三件,醬汁做得幾好食,整體唔錯豬頸肉撈粗麵醬汁稍為有啲淡味,燒豬頸肉燒得幾香口同入味,份量唔多,另外附上清湯,清湯都算濃味。好少見地原來呢度有冷泡茶,大熱天時飲冷泡茶真係好舒服,我哋叫咗白桃烏龍,飲落濃度啱啱好,有清新嘅白桃香同淡然既烏龍茶香,非常清新。

豉油皇炒麵

精瑩鮮蝦餃

鮮蝦燒賣皇

煎蛋牛肉飯

蠔皇鮮竹卷
鮮竹卷都幾大件,一疊有三件,醬汁做得幾好食,整體唔錯

豬頸肉撈粗麵