2016-03-16 675 瀏覽
睇左其他食評,食物大同小異,不多作解釋,公道講句食物質素可以,係above average, 服務態度真系好有問題!話說我地book左7位,當然有張8人臺坐,結果有個朋友臨時話想來。於是我地就問下個老闆娘會唔會準備到食物比無訂位的朋友,老闆娘話可以,但係8點就last order . 因為全部食物都係slow cooked, 要一早準備。 ok 轉頭我地就問如果朋友淨係來坐下唔食野可以嗎?個女人居然話都要收$688+10%!!! 原因係好似酒店食buffet道理一樣,行入來就要收錢,傻的嗎?而且說話的態度一點都不友善,又話預左有walk-in客做兩輪生意,但係之前又話8點就last order,點做兩輪生意呢?根本就係廢話!我地張臺本來就有一個位係吉既,個朋友來左食唔食野都唔會阻礙到walk-in客架啦,唔通有一個walk-in客會同我地搭臺?! 有個朋友想換過隻酒杯,個女人居然話因為free corkcage 所以無得換杯  真係痴痴地!總括來講,食物質素7.5/10分, 服務就0分,態度極度惡劣,自己做老闆更加應該對食客好d,盡量滿足客人需要,何況我地都無提出特別無理要求!

. 因為全部食物都係slow cooked, 要一早準備。

真係痴痴地!

總括來講,食物質素7.5/10分, 服務就0分,態度極度惡劣,自己做老闆更加應該對食客好d,盡量滿足客人需要,何況我地都無提出特別無理要求!定埋曬d 無謂規矩,又話自己唔係酒店所以做唔到人地的service,最低限度都改變態度同無謂的stupid rules!
題外話/補充資料: 香港非常多餐廳,真系唔使幫襯你,貼錢買難受!
2016-03-11
慶祝紀念