2006-11-27
一直對Pizza Hut 出品的香口膠口感港式pizza 無好感, 幫襯親通常一係無乜選擇, 一係想慳d 洗, 0黎到都只係會食意粉/小食.今日dinner 同屋企人0黎, 叫0左個set, 有龍蝦湯x 2, 藍莓0個隻特飲x 2, 漁港風情regular 芝脆批1 個, 龍蝦汁海鮮鸒鴦意粉1 客, tiramisu x 2; 另外亦加0左個Deluxe 全炸物小食拼盤(墨魚餅, 咖喱角, 蝦多士, 炸薯角) 同海鮮闊條麵.最好食係龍蝦汁海鮮鸒鴦意粉同小食拼盤0既墨魚餅同咖喱角... 鸒鴦意粉d 墨汁麵其實食落同普通的意粉無分別, 整體意粉味道ok, 口感就一般, 硬d 會好食d, d 海鮮就幾多, 不過除0左隻海蝦叫做好d 之外, 全部都好鹹.小食拼盤好熱氣, 不過墨魚餅同咖喱角比想像中無咁油膩, 真係幾好食! 蝦多士就非常油膩非常滯, 薯角就無乜味...Pizza 就不值一提, 真係非常唔0岩我口味!龍蝦湯無乜龍蝦肉, 不過無所謂啦, 味道係ok 的, 幾夠濃.Tiramisu 唔得, 唔夠一陣風, 面頭層mousse 杰得似cream, 咖啡酒味又唔夠, 唔及格.藍莓特飲唔co
Pizza 就不值一提, 真係非常唔0岩我口味!
藍莓特飲唔comment, 我無飲到.
埋單約$320, 4 個人平均$80 per head, 好平, 不過食物質素亦一樣平, 下次食Spaghetti House 算了.
題外話... 呢間0野0係Openrice 屬「意大利菜」, 我就唔同意喇, d pizza 同意粉都咁0既味, 港式美國菜就差唔多! -_-"