2009-04-16
2009-4-16(星期四)原想心想去源發粉麵食出名既豬肚麵,但有印象此舖原先會3月30日會搬,後來上網看開飯喇網站,得悉會是4月30日,我今天到此舖看過最新消息,5月30日會搬到新舖。想通知於此網站寫食評的人–他沒有看錯,此舖原先是寫3月30日會搬,他沒有記錯及看錯,此舖老板更改過搬遷日期啊!此舖既咖喱魚蛋–此舖職員說是小辣『我眼見有一對男女叫咗咖喱魚蛋、豬紅–他們食到食唔落,職員提醒下次叫咖喱魚蛋、豬紅要開聲講唔要那麼辣,我眼他們叫咗兩支汽水解辣,在此想提一下唔能食太辣,要留意一下。咖喱魚蛋、豬紅、雞翼尖、韮菜、白色蘿白等$4一款。豬肚、牛肚、牛腩$6一款。雞扒、豬扒$8(起)。特別留意是$5粉麵(只局限於米粉、幼麵、河粉)我叫咗咖喱魚蛋(雙份)、豬紅、白色蘿白,合共$21。叫咗多辣,我是食得辣之人,食過譚仔米線,會食中辣。我於此舖叫咗多辣,都覺得頗辣。我最欣賞此舖既豬紅夠新鮮,咖喱魚蛋好味,白色蘿白夠甜夠新鮮。