2018-12-17 62 瀏覽
睇完戲經開新墟街市見到有間新日本野,試業中決定入去試下。裝修都好簡潔,木枱木椅比人感覺好舒服好放鬆。廚房既玻璃又可以睇到廚師入面既工作~店內有三位男士主理,小店經營。先睇下餐牌,試業中黎講都算已經好多選擇,壽司刺身串燒烏冬小食應有盡有!我同細佬二人決定先叫d壽司食下。壽司係逐件計既,先叫左三文魚壽司兩件,熟蝦壽司兩件,同我至愛既玉子壽司兩件!擺盤超靚啊!先加好多分!再講下壽司飯唔大但上面個食材就超大超長!好抵食,三文魚同熟蝦好新鮮!熟蝦仲話係自家製既,唔係出面食到架!最鐘意食薑塊,有配埋實在太正啦!自家製玉子甜甜地又結實,like!再叫左個軟殻蟹卷,有4舊,軟殼蟹炸到好香口好脆,配埋卷入面既青瓜,中和左油膩,岩岩好,點埋沙拉醬,正啊。之後黎個豚肉烏冬,係出面偷睇到師傅係逐塊豚肉煎完再擺落個湯烏冬到,一點也不馬虎!唔係求其碌熟擺落去就算!小店的認真!豚肉煎到好香 又夠味 仲有勁多塊!同細佬每人都分到3-4塊!烏冬幼身好彈牙,湯底都好飲,唔似味精湯!唐揚炸雞超推薦!新鮮炸到出黎仲出煙,一咬落去出面脆卜卜,內面既肉汁湧哂出黎!舊雞調味剛剛好,唔會太咸,超好味啊!我呢d炸雞控真係食完一舊又一舊

壽司

軟殻蟹卷

豚肉烏冬

唐揚炸雞超推薦!新鮮炸到出黎仲出煙,一咬落去出面脆卜卜,內面既肉汁湧哂出黎!舊雞調味剛剛好,唔會太咸,超好味啊!我呢d炸雞控真係食完一舊又一舊!外面仲加左七味粉同沙拉醬 ,真係無得輸!(同樣擺盤都好靚🤣)
唐揚雞肉
壽司