餐廳: 彩福喜宴
資訊:

2019-03-08 1642 瀏覽
今日三五知己 一同去食片皮鴨🐔就去位於炮台山店"彩福喜宴"食。地方很光猛也很大,侍應生很有禮貌招呼,笑容很甜添,可能是平是日子,人客不算很多,我們講話很舒服不用大大聲講,嘻嘻!因為本人總覺得酒樓是很嘈嘅!友人最愛食片皮鴨,於是叫了組合E套餐: 京式晚爐片皮鴨1食+原盅豐料燉靚湯1盅嘩,好肥美又大隻片皮鴨呀!靚靚侍應生還片很多鴨肉添, 大家都唔客氣趁熱食呢!晚飯當然唔少得叫條魚食啦!🐟清蒸沙巴龍躉斑, 斤幾重,蒸到火候啱啱好,條魚很鮮味道呢 又要趁熱食啦!小菜有黑松露秋葵帶子炒滑蛋,味道淡淡地, 食完肥膩片皮鴨就啱啱好喇三蔥黑蒜牛柳粒, 牛柳粒有些韌咗啲。再配埋個原盅燉黑絲雞人參湯,每人足夠飲兩大碗啊!而且好多雞腳添,湯味濃濃人參味,感覺好清甜。飯後當然唔少得叫甜品啦!甜品好有驚喜呀 !凍楊枝甘露,不過不失。原個椰皇燉燕窩,叫了兩個,熱辣辣椰皇裏面有燕窩也不算小呢!加埋熱辣辣燉蛋一口一口食,好滿足啊!重有金箔芝麻卷, 芝麻卷不是間間酒樓有的,所以我哋大家都一定話要叫呢個甜品食,芝麻濃濃味道不太甜而且仲好抵食添。肥美的片皮鴨1食原盅豐料燉靚湯熱辣辣所以影相都有啲矇😂 好清甜呀條魚好正啱啱熟
因為本人總覺得酒樓是很嘈嘅!

友人最愛食片皮鴨,於是叫了組合E套餐:
京式晚爐片皮鴨1食+原盅豐料燉靚湯1盅
晚飯當然唔少得叫條魚食啦!🐟
清蒸沙巴龍躉斑, 斤幾重,蒸到火候啱啱好,條魚很鮮味道呢
又要趁熱食啦!

三蔥黑蒜牛柳粒, 牛柳粒有些韌咗啲。

飯後當然唔少得叫甜品啦!

肥美的片皮鴨1食

原盅豐料燉靚湯