2017-02-11
我比較鍾意支持小店,所以我平時專揀小店食飯,有特色之餘又唔會好貴,有時仲會有驚喜㖭。這餐廳位於大角嘴,由奧運站行去,大概十分鐘左右,都算方便。水牛雞翼水牛雞翼酸酸辣辣,個醬既味道啱啱好,而且個炸皮好薄,感覺一d都唔膩,而且味道真係幾好,一口氣食左3隻,yummy 洋蔥圈呢度既炸物一流,即叫即炸,又熱又脆,而且個炸皮好薄,又唔油,洋蔥好香好爽,洋蔥味好香,呢個洋蔥圈係必點之選Sausage platter有3種不同既腸,每一種都有唔同特色,個皮好脆,肉味好香濃,每一種腸既口感都唔一樣,有d鹹d,有d淡味d,總之每種腸都有佢既特色。加上酸菜,味道又不一樣,以酸菜襯托香腸,不俗去小店果然冇錯,每一間小店都有佢既特色,好似sausage platter 咁,令我想起在柏林生活的日子,所以大家一齊支持一下香港有特色既小店吧
這餐廳位於大角嘴,由奧運站行去,大概十分鐘左右,都算方便。
水牛雞翼 水牛雞翼酸酸辣辣,個醬既味道啱啱好,而且個炸皮好薄,感覺一d都唔膩,而且味道真係幾好,一口氣食左3隻,yummy
洋蔥圈 呢度既炸物一流,即叫即炸,又熱又脆,而且個炸皮好薄,又唔油,洋蔥好香好爽,洋蔥味好香,呢個洋蔥圈係必點之選
Sausage platter 有3種不同既腸,每一種都有唔同特色,個皮好脆,肉味好香濃,每一種腸既口感都唔一樣,有d鹹d,有d淡味d,總之每種腸都有佢既特色。加上酸菜,味道又不一樣,以酸菜襯托香腸,不俗 去小店果然冇錯,每一間小店都有佢既特色,好似sausage platter 咁,令我想起在柏林生活的日子,所以大家一齊支持一下香港有特色既小店吧