2023-11-16
好鍾意呢種玩味濃嘅餐廳,好有氣氛,環境幾闊落,食物都幾創新特別!我地4人叫左3個lunch set share, 沙律正常,餐湯都幾有誠意☺✨忌廉椰汁雞湯 - 椰汁味幾出,個雞可能煲得耐左少少,如果嫩滑d就正!✨開心果慢煮雞卷配忌廉汁 - 呢個都算清清地,面頭都見到不少開心果碎,雞卷入面包住左菠菜,口感幾豐富😘✨自製蕃茄醬蟹肉意大利飯 - 飯粒幾有咬口,蟹肉都多,個汁調得夠濃稠惹味🍅✨炸吉列牛扒三文治 - 同我想像中嘅樣子有d唔同,呢款crossover左西式嘅包,裡面夾左蕃茄同配菜,夠晒fusion😂吉列牛幾粉嫩,而且冇咩筋👍✨Magic Mushroom - 造型💯,上層係raspberry mousse,下層係白桃mousse,食落似雪芭好冰凍,酸酸甜甜又幾好食🍄✨抹茶巴斯克蛋糕 - 質地好軟心,抹茶味好重🍵✨巴斯克蛋糕 - 原味就食到香濃芝士味,焦香味都突出~✨Sea-Salted Caramelcomb - 杯邊附送左幾塊焦糖脆餅,伴咖啡真係一流🧡✨Tiramisu - 好有層次,真係好似食緊Tiramisu 咁😂酒味幾香,唔會太漏~✨Mango Matcha Latte
✨抹茶巴斯克蛋糕 - 質地好軟心,抹茶味好重🍵
✨巴斯克蛋糕 - 原味就食到香濃芝士味,焦香味都突出~
✨Mango Matcha Latte - 呢個配搭第一次見,味道mix埋幾得意,仲啜到香甜芒果肉🥭
✨丸久小山園玄米柚子梳打 - 小丸子好軟糯,柚子梳打幾fresh🤩