2019-04-27 54 瀏覽
今晚去了黃埔花園呢邊行街街,其實我行黃埔都只識得果隻船,其他的都不懂。今次是因為我朋友說,近 poly 宿舍果邊,有間有魚食的,食物方面都同探魚一樣,聽落好似好得啦。~餐廳裝修都幾傳統,牆上都有好多條可愛的魚仔鏡,好特別。每張枱又闊落,又坐得舒服。因為餐廳都同烤魚有關係,所以我們決定叫烤魚先,大大碗的香鍋留待下一次先吃。我們今晚 order 金牌蒜香味,配上江團魚。咁。。。。吃魚都要有配料, 我哋叫了加拿大肥牛, 娃娃菜, 仲有寬粉添。🥰咁有主菜,點都要有頭盤嘅, 頭盤我哋叫了尖椒皮蛋。其實尖椒皮蛋也是我至愛的。我喜歡 spicy food。點解會揀江團魚,因為我們唔識佢是什麼,職員姐姐說呢隻魚唔會有太多細骨。因為我好怕吃多骨的魚😭,所以一定唔會選鯇魚。桂花魚平時都吃得多,所以我們要揀都會揀江團魚,或者清江魚。主菜終於到來,真的嚇了一跳。因為份量非常大,而且配料都不少野,蒜香味滲入魚肉,同埋配料裏非常之香。尖椒皮蛋,味道就一般啦。可能是皮蛋不是平時吃開的皮蛋,所以皮不是黑色的。🙂 辣味就尚算可以,但其實再辣多啲,會好好多。。。又到評分時間💯💯💯💯💯:味道💯: 8/10價錢💯: 9/10

蒜香味烤江團魚

交通🚇: 紅磡站
零度可樂
加拿大肥牛,娃娃菜
2019-04-24
2 分鐘 (堂食)
蒜香味烤江團魚
燒椒皮蛋