2008-09-18
Wow~~~早就看到了Citysuper開了一間新的日本小食店, 是日去本是想食炸蕃薯條的, 但係好貴ar, 一pack要$28, 自己一個又食唔到咁多, 所以退以求其次, 選了綠茶紅豆大判燒, 反而帶來了很大的驚喜呢!!!!!一直以來都認為大判燒的外皮是好似蛋糕咁o既, 但個人又的確唔鐘意食蛋糕, 所以對大判燒的興趣不大. 但綠茶紅豆是我至愛的口味, 所以姑且試一試都好^^ 咬下去的第一口, 我就知道我會愛上了因為佢唔係蛋糕的口感, 而係好似麻糬波波一樣的"煙un", 軟糯的口感ar, 而且綠茶味超濃, 好似食緊Yamasaki個綠茶麻糬波咁ar!!!!!! 而且佢更勝一籌的是佢有好好味的紅豆餡ar. 餡真係好多, 而且日本紅豆大大粒咁, 又唔會好甜. 好正ar!!!!!!!最衰有第一時間食, 如果唔係個表層應該會脆脆地. 但好彩都夠熱, 因為係即整ga ma~~~