2017-05-22
我先想講一講個鬆餅,唔知點解食緊個鬆餅嗰陣時候。。竟然俾人偷咗一粒提子。。而且係快速地偷咗個粒提子。。。兇手係。。。貓貓豬怪就怪鬆餅太鬆,貓太快,嗚嗚。。呢個相餅買嗰陣時候仲熱辣辣 ,因為佢一直用個烘爐烘住,所以即食仲好香脆。但因為我掛住食乳酪所以個鬆餅就攞咗返屋企食,係屋企食嗰陣時候雖然凍左,但係依然非常之鬆脆,牛油味香而且重。就係我一個不留神之下,提子跌咗落地下,唔使2秒嘅時間 貓貓已經衝過來食左落肚,好食呢。。依家就做緊一個母親節大優惠,直至五月尾,兩杯標準嘅size嘅乳酪只不過係$78,比起平時$96足足平左$18,真係非常之抵食 ,襯而家就可以食多幾杯。我一向都好鍾意呢到嘅乳酪,因為佢嘅味道好特別,而且食落去非常之滑,又唔會太甜。另外配上我最鍾意嘅crumb 脆脆同埋超軟熟嘅糯米糍,一絕。以前係地舖,曾經一度搬咗想去樓上鋪,而家才搬返返落嚟。令我每一次見到佢間鋪頭嗰陣時候都忍唔住食,好有罪惡咁添。
兇手係。。。貓貓豬