2010-08-08
知道此酒店新張期內buffet 做緊7折優惠加上又好近屋企, 決定今晚同老公一試優:- 座位相隔唔會太近, 有空間感; 加上燈光調較得暗, 適合撐枱腳- 魚生種類多, 除基本三文魚, 鯖魚, 北寄貝, 墨魚之外仲有希靈魚, 甜蝦, 大帶子, 新鮮又好味- 咖哩款式好多, 最重要仲有好多配料, 如蕃茄, 菠蘿, 提子乾, 青瓜粒等比你加- 甜品櫃形式, 比較企理; 以乳酪(有原味及香蕉味) 代替雪糕, 比較健康蛋糕一般唔算好甜, 不俗; 仲有近期好hit 以小玻璃牛奶樽裝嘅牛奶布甸, 好味道- 多款贈食, 先嚟麵包籃, 之後係清蒸海斑及煮蟹腳, 味道不俗- 食物refill 算快缺:- 侍應生手, 路過唔會收碟, 又或者成日落錯單, 加上其中一名侍應成日都匆匆忙忙咁跑嚟跑去, 令人感覺緊張- 食物種類唔多, 特別係熱葷- 贈食之一蒸魚蓖都無粒, 成場睇勻都無, 感覺爭啲- 是日梳乎厘只有綠茶口味, 唔甜之餘仲有啲苦澀味, 無乜口感, 比較差- BBQ同魚生位太多人輪候, 其實是晚只係坐咗7成人,都已經等至少15分鐘, 多人時真係唔敢想像總括而言, 此buffet 最大嘅優點只係就我腳如其
加上又好近屋企, 決定今晚同老公一試
優:
- 食物refill 算快
缺:
匆匆忙忙咁跑嚟跑去, 令人感覺緊張
- 食物種類唔多, 特別係熱葷
- 贈食之一蒸魚蓖都無粒, 成場睇勻都無, 感覺爭啲
- BBQ同魚生位太多人輪候, 其實是晚只係坐咗7成人,
都已經等至少15分鐘, 多人時真係唔敢想像
總括而言, 此buffet 最大嘅優點只係就我腳
如其他食評所言, 如無折, 真係唔會幫襯囉