2024-10-05 353 瀏覽
唔知有幾多人會同我-樣,會為左個泡菜蛋而特登出去食燒肉呢😂話說早幾日突然間好想食泡菜蛋,但屋企又冇泡菜🤣諗下諗下好似去食烤肉,就可以無限refill 芝士粟米同泡菜蛋,不如直接出去食算😆結果我地除咗泡菜蛋,仲食左:⬇️⬇️✨炑八厚切五花腩✨$138肥瘦勻均既五花腩大塊得梨又厚切;冇燥味之餘仲帶有淺淺既奶香味🧡店員幫我哋將佢燒到外焦內嫩之後再配埋泡菜、生菜、韓式大醬同蒜片一齊食;醬香同肉汁系口入面同時爆開,真係香而不膩、超有風味、好食到唔識形容💞✨外裙肉✨$158外裙肉油花豐富,細細嫩嫩,牛味香濃帶甘甜,,d汁多到不得了,高汁‼️✨大八爪魚✨$98用韓式辣醬醃過嘅大八爪魚🐙有我手板咁大隻,真係好誇張🤣食落辣中帶甜,唔算好辣❗️又脆又彈又唔韌,正❣️✨韓式紅蝦✨$88大大隻既韓式紅蝦蝦味勁香,又有彈性,入口滿嘴都係鮮甜味‼️😍✨鮮煎蔥餅✨煎到外酥內軟既蔥餅蔥味十足,香口惹味到不得了‼️✨韓國水冷麵✨$88冰涼清爽既水冷麵麵質爽滑又Q 彈,點埋醋汁一齊食,酸爽又解膩😋✨Asahi Sour✨比起普通嘅啤酒,呢杯Asahi Sour多咗陣酸香帶甜既檸檬味,入口酸甜兼備又夠氣,加埋適度既澀味做平衡,飲落真系超
唔知有幾多人會同我-樣,會為左個泡菜蛋而特登出去食燒肉呢😂

結果我地除咗泡菜蛋,仲食左:⬇️⬇️

✨炑八厚切五花腩✨$138

✨外裙肉✨$158

✨大八爪魚✨$98

用韓式辣醬醃過嘅大八爪魚🐙有我手板咁大隻,真係好誇張🤣

食落辣中帶甜,唔算好辣❗️又脆又彈又唔韌,正❣️

✨韓式紅蝦✨$88

✨鮮煎蔥餅✨

煎到外酥內軟既蔥餅蔥味十足,香口惹味到不得了‼️

✨韓國水冷麵✨$88

✨Asahi Sour✨

比起普通嘅啤酒,呢杯Asahi Sour多咗陣酸香帶甜既檸檬味,入口酸甜兼備又夠氣,加埋適度既澀味做平衡,飲落真系超nice‼️

✨菠蘿梳打✨$38

菠蘿梳打酸酸甜甜嘅味道清新舒爽,解膩-流‼️

🛑炑八韓烤

📍屯隆街3號屯門市廣場2期1樓12&15-17A號舖

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋及芝士 #韓國直送食材 #koreanfood “