2020-04-17 858 瀏覽
餐廳環境唔錯,設2部大電視,感覺乾淨企理,小店形式經營,老闆亦屬好客之人,待客有禮。正因如此,小弟亦期待一下食物質素,叫左份《印尼炒飯》上菜一刻已感失望!賣相非常普通,難聽講句係求期,顏色偏淡,有幾條蛋絲,幾粒蝦仔(炒飯配料非常少),白飯有一點燶邊,而且聞到一陣獲屎味(炒得過火的現象),食落口係少少咸味,少少鑊燶味。印象中印尼炒飯係用一隻醬炒,但完全食唔出。整體成個飯係唔辣亦唔香,一個家庭煮婦既炒飯既水準都俾佢高。我打出唻唔係想踩呢間餐廳,係希望老闆如果睇到呢篇食評,可以留意一下廚師出品,作出改善。小店優勢在於食物質素,好食既話,係會再返唻幫襯。補充:本次食評只針對印尼炒飯,其他食物未試過,可能非常好食亦唔出奇,請大家留意返。
2020-04-16