2019-08-04
聽過好多朋友介紹的韓國餐廳,今次終於有機會一試極具人氣餐廳一到餐廳門外,已見長長的人龍,好在友人一早预先Book 定枱,唔洗10分鐘,我地就入去啦打開Menu, 真係花多眼亂,樣樣都好似好吸引咁,正當諗緊好唔好叫二人餐之際,友人話呢道"溶岩芝士炸雞麵包"係必試,但二人餐個menu 係無既,所以放棄叫二人餐,改為叫自己喜歡食既菜式好啦,睇下我地試咗d 咩先~1. 溶岩芝士炸雞麵包 $148嘩嘩嘩! 呢個真係超多芝士,d 芝士仲要係可以拉到長長的絲,而d炸雞仲要好嫩滑,好juicy, 配上芝士,簡直一流,食到唔停口,難怪咁多人都叫呢個 大頭芝士麵包,yummy2. 芝士海鮮菜餅 $68 仲以為係似Pizza 餅底,估唔到係用雞蛋做的餅底,上面仲有咁多海鮮材料係面都唔穿,果然功夫菜,考技術,有驚喜,味道仲幾好,正3. 泡菜肥牛炒粉絲 $78韓國菜又點少得叫泡菜呢? 食d 菜可以中和返既飽滯感4. 糯米滋3.6 牛奶乳雪花冰食埋甜品先叫完美,平時都係㨂食waffle雪糕,今次要試下雪花冰,朱古力味本身會令人覺得好heavy, 但炎炎夏日食一啖雪花冰配上朱古力,口感唔漏之餘,仲透心涼添,簡直消
好啦,睇下我地試咗d 咩先~
1. 溶岩芝士炸雞麵包 $148
大頭芝士麵包,yummy
2. 芝士海鮮菜餅 $68
3. 泡菜肥牛炒粉絲 $78
韓國菜又點少得叫泡菜呢? 食d 菜可以中和返既飽滯感
4. 糯米滋3.6 牛奶乳雪花冰
食埋甜品先叫完美,平時都係㨂食waffle雪糕,今次要試下雪花冰,朱古力味本身會令人覺得好heavy, 但炎炎夏日食一啖雪花冰配上朱古力,口感唔漏之餘,仲透心涼添,簡直消暑大愛
加埋一 近$400, 雖然唔係特別平,但真的好好味,會再Encore 返黎試其他款式
提提大家,記住最好book 枱,如果唔係真係有排等