2022-11-30
💡月球下的浪漫西餐廳12月係一個開心的月份,因為就黎到聖誕節,當然要搵番間特別的餐廳慶祝下,餐廳主打意大菜,以太空為主題嘅西餐廳🚀,餐廳入面掛滿 以月球及太空人作裝飾及燈飾,加上燈光暗暗地,好浪漫❤️🍽蕃茄流心蟹肉盒🍅呢個前菜賣相吸引又開胃,上面仲鋪上金粉,而蕃茄入面包住流心蛋同蟹,好豐富,幾有心思嘅菜式。🍽龍蝦湯 🦞龍蝦湯好足料,估唔到竟然有龍蝦肉,而且仲好爽口彈牙,最正丫個湯好濃味同Creamy🤤🍽虎蝦配龍蝦汁意大利麵🦐條條意大利麵都掛滿香濃稠度夠的龍蝦汁,一啖意粉都吸滿汁同好creamy,意粉軟硬適中。蝦肉又夠結實爽口,整體都好好味❤️🍽封門柳配野菌燒汁🐮 上菜鋪排得好靚,封門柳煎得剛好,肉色粉嫩,大約五成左右,食落牛味濃郁,唔會覺得鞋口,薯蓉本身都好夠味道,配搭一齊食,好好味。🍽Casa Di Luna Tiramisu整個賣相都好吸晴,用上月球器皿盛載住嘅Tiramisu,真係第一次見,同餐廳成個主題都好match,睇得出餐廳好有心思。味道甜而不膩,入口口感細膩順滑👍🏻👍🏻
🍽蕃茄流心蟹肉盒🍅
🍽龍蝦湯 🦞