餐廳: 香積廚素食館
資訊:

2024-02-04 1024 瀏覽
咁啱行過呢間餐廳,閂工嘅我諗住黎個放鬆嘅晚餐。一入到去先發現境意外地舒服,打檔位、擺盤都幾有心思。餐牌上面嗰啲菜聽落都好平民,但係我啱啱口味,決定試吓佢地嘅簽名菜。首先,個泰式凍檸茶好消暑,味道正中夏天嘅清新,飲完一杯再要咖一杯!跟住嚟個泰泰雞,真係幾夾,雞肉外酥內嫩,啖啖肉咁滑,泰式醬汁酸酸甜甜,夠kick,啖啖開胃!但係講真,今日惊喜就係個素肉丸子。淨係睇,你根本分唔到係唔係真肉,食落去嘅口感都係咁彈牙。加上個番茄醬汁酸酸地,簡直Perfect match!同埋個薯蓉,滑溜溜嘅,香濃又唔油,真係撈到晒我個心啊!淨係嗰三樣已經令我好滿足喇,真係要向幕後嘅廚師手勢致敬,佢地將平民食材變成咁高水準嘅料理。下次經過,一定會再入黎食!哩度嘅美食,係會令你想念,一試難忘嘅!🍽️🌿✨