2022-08-03 65 瀏覽
之前經過金百利見到一間個名好得意嘅餐廳,今日約埋個兄弟決定去食俾佢知我對佢幾有義氣!一上到去好有中式餐廳嘅格局,老闆娘好有禮貌,招呼好好叫我哋慢慢揀酸菜魚(標準)(小辣)嚟到當然要試佢招牌嘅酸菜魚,因為我朋友唔食得辣所以就叫小辣,原本都驚唔夠味,點知依然好濃嘅酸菜同鮮味,條魚仲要勁滑,絕對擔得起就招牌菜黃金軟殼蟹呢個炒軟殼蟹非常香口,炸到外皮非常香脆,鹹蛋黃味亦都非常出,我同朋友即刻叫咗兩碗白飯你送,夾到一流珍寶大檸茶朋友怕辣叫咗杯檸茶,估唔到你都係咁大杯,係平時嘅兩倍都唔誇張,而且味道都唔錯,如果怕辣嘅話一定要叫一杯嚟止辣芒果乳酸乳酸就比較普通,但係味道都算唔錯,亦唔算太甜,而且啲爆珠都OK 夾,諗唔到飲咩都可以叫一杯嚟送酸菜魚食

酸菜魚(標準)(小辣)

黃金軟殼蟹

珍寶大檸茶